Case

Meer kaas, meer IT bij MAAZ Cheese

Een snelgroeiend bedrijf vraagt om naadloze aansluiting van IT. Laten we daar nou toevallig heel goed in zijn!

Wie is MAAZ Cheese en
waarom is IT zo belangrijk?

MAAZ Cheese is een kaasgroothandel in Bodegraven. Ruim 200 mensen werken er aan het leveren van kaas en grondstoffen aan vele verkopers wereldwijd. MAAZ Cheese groeide hard in korte tijd en de medewerkers zijn sterk afhankelijk van IT. Het was van groot belang dat de IT goed werd georganiseerd, zodat MAAZ Cheese vrij was om te groeien.

Samenwerking

  • Naam MAAZ Cheese.
  • Relatie Sinds 2016.
  • Team Gijs en Aleks.
  • Diensten IT-Beveiliging.
    Tweestapsverificatie voor elke medewerker.
  • Uitgelicht Meerdere overnames en IT-integraties.

Zo regelt MAAZ Cheese de IT

Direct bij oprichting van MAAZ Cheese waren wij de vaste IT-partner. MAAZ Cheese was toen nog een kleine club, met tien mensen in dienst. Inmiddels beheert Informatics 75 werkplekken en zijn we de directe helpdesk van de hele organisatie. Doordat MAAZ Cheese de IT uitbesteedt, kunnen hun medewerkers zich richten op hun kerntaken.

"Er moet veel gebeuren als er een nieuwe medewerker komt. Informatics zorgt er elke keer weer voor dat mensen direct feilloos kunnen werken."

— Esther Veldhuyzen, directiesecretaresse bij MAAZ Cheese.

Van de vloer naar hulp op afstand

In de tijd van verschillende fusies waren onze systeembeheerders Gijs en Aleks vaak op bezoek bij MAAZ Cheese. De IT van de overgenomen partijen moest telkens naadloos aansluiten op de bestaande processen. Dat is natuurlijk gelukt. Inmiddels beheren we alles op afstand en zijn Gijs en Aleks nog steeds het aanspreekpunt voor medewerkers van MAAZ Cheese.

Uitdaging

Iedereen mee in veilige IT

In een organisatie als MAAZ Cheese draait het niet óm IT. Het is daardoor niet altijd makkelijk om medewerkers te overtuigen van de noodzaak van digitale veiligheid. Reacties als "Ik wil geen app van de zaak op mijn privé mobiel." en "Is dat gedoe nou echt nodig?" horen we terug op elke werkvloer. Ook MAAZ Cheese ondersteunen we in het doorvoeren van belangrijke IT-maatregelen.

"Medewerkers kunnen weerstand hebben bij extra veiligheids-maatregelen. Informatics neemt daarin het voortouw en is daarin krachtig."

Esther Veldhuyzen, directiesecretaresse bij MAAZ Cheese.

Veiligheid zo makkelijk mogelijk maken

Bij MAAZ Cheese voerden we tweestapsverificatie in voor Microsoft365. We maakten de voorwaarden flexibel, waardoor medewerkers op de voor hen makkelijkste manier inloggen. Geen mobiel van de zaak? Het systeem stuurt een sms. Kantoor- én thuiswerk? Beide locaties worden herkend als veilig. De wereld rond om kaas te verkopen? Identificatie krijgt een tijdslimiet.

"Nou, dat valt eigenlijk allemaal wel mee." was de reactie van veel MAAZ Cheese medewerkers. En dat is precies wat we willen horen van mensen die zijn overgestapt op nieuwe IT-beveiligingsmaatregelen. MAAZ Cheese werkt goed beveiligd, in Nederland en daarbuiten.

Bekijk ook onze andere cases:

IT zorgt voor groene
groei bij LKP Plants

Werken in één van de meest
innovatieve kassen van Europa.

Bekijk case

Samen groot worden, dat
doen we met Avant.

Het begon met 2 computers.
En nu werken we 20 jaar samen.

Bekijk case

Contact

Smaakt deze case
naar meer?

Maak kennis met het Informatics team.