Case

IT op de groei
bij LKP Plants

Het loopt op rolletjes in één van de meest innovatieve duurzame kassen van Europa.

Wie is LKP Plants en
waarom is IT zo belangrijk?

Familiebedrijf LKP Plants is één van de grootste bromeliakwekerijen van Europa, gewoon in Moerkapelle. Er werken 75 mensen. LKP Plants is vooruitstrevend op het gebied van techniek en duurzaamheid. We ondersteunen ze niet alleen op kantoor, maar juist ook in de kassen.

Samenwerking

  • Naam LKP Plants
  • Relatie sinds 2015
  • Team Perry is de vaste systeembeheerder.
    Aleks is zijn wingman.
  • Diensten Full-Service IT.
    Van kantoor tot kas, alles is verbonden.
  • Uitgelicht Bouw van een unieke innovatieve kas, vol met IT.

Zo regelt LKP Plants de IT

Met LKP Plants hebben we een full-service IT-overeenkomst. Bijzonder aan LKP zijn de grote oppervlakten die de IT bestrijkt en de hoge mate van innovatie. Hun duurzame kas met aangrenzende klimaatkamer is technisch slim en zorgt daarmee voor 50% minder CO2 uitstoot ten opzichte van normale kassen.

"Voor het kweken van onze planten zijn we heel erg afhankelijk van techniek. Door de samenwerking met Informatics heb ik het gevoel dat we er niet alleen voor staan. "

— Hans Koolhaas, manager techniek bij LKP Plants.

Regelmatig wel even langs

Bij full-service IT hoort de continue monitoring van de netwerken van LKP Plants. Dat doen we op afstand. Vanaf het Informatics kantoor houden we alles in de gaten en updaten we de apparatuur. En toch rijdt onze systeembeheerder Perry regelmatig even langs bij LKP. Voor kleine aanpassingen of gewoon om te vragen of alles naar wens gaat. "Perry doet even een LKP'tje" zeggen we dan.

Uitdaging

Planten slimmer
laten groeien

De computergestuurde bloembedden van LKP Plants werkten op een wifi-netwerk en kenden regelmatig uitval. LKP werkte met verschillende technische partijen samen, waardoor het niet altijd duidelijk was wie ze waarvoor moesten bellen. De bouw van een nieuwe inovatieve kas bracht als voordeel met zich mee dat ze alles vanaf het begin konden inregelen.

"Wij zijn net zo trots op die nieuwe kas
als de mensen van LKP Plants."

Perry, de vaste Informatics systeembeheerder bij LKP Plants.

Sterke samenwerking

Op dit moment heeft LKP Plants één IT-aanspreekpunt die van de hoed en de rand weet (ja, dat zijn wij). Wij beheren de IT én zijn contactpersoon voor andere technische partijen. En die bloembedden? Die werken nu op roaming-techniek, van uitval is bijna geen sprake meer.

Bekijk ook onze andere cases:

Samen groot worden, dat
doen we met Avant.

Het begon met 2 computers.
En nu werken we 20 jaar samen.

Bekijk case

Meer kaas, meer IT bij
MAAZ Cheese.

Een snelgroeiend bedrijf vraagt
om naadloze aansluiting van IT.

Bekijk case

Contact

Ook groeien
dankzij sterke IT?

Maak kennis met het Informatics team.