Case

Samen groot worden, dat doen we met Avant groep

Het begon twee decennia geleden met de aanschaf van twee computers. Het geheim van deze lange samenwerking? Het draait áltijd om de relatie.

Wie is Avant groep en
waarom is IT zo belangrijk?

Avant groep is een financiële MKB dienstverlener gevestigd in Oudewater en Gouda. Het was in 1998 toen Peter (oprichter van Informatics) twee computers verkocht aan Cees, die zich inkocht in het accountantskantoor wat later Avant groep zou worden. Inmiddels werken er 70 mensen bij Avant groep. En iedereen wil dag in, dag uit kunnen vertrouwen op soepele IT.

Samenwerking

  • Naam Avant groep
  • Relatie sinds 1998
  • Team Richard is de vaste systeembeheerder en is elke woensdag op locatie.
    Gijs is zijn wingman.
  • Diensten Cloud servers in combinatie met Microsoft 365 Premium.
  • Uitgelicht Grote verhuizing in 2021. 60 nieuwe flex-werkplekken en 5 vergaderruimtes. Een redundante internetverbinding in combinatie met een nieuw wifi-netwerk.

Zo regelt Avant groep de IT

Avant heeft de hele IT aan Informatics uitbesteed en werkt volledige in de cloud. We beheren de laptops van medewerkers zonder dat ze daar last van hebben. Uiteraard gaat het dan om beveiliging, updates en installaties. Zo zorgen we dat alle apparatuur altijd in optimale conditie verkeerd. En gaat er toch iets mis? Dat kijken we gelijk op afstand mee.

"De teamleden van Informatics zijn al 20 jaar onze collega's. Richard is hier elke woensdag, die luncht gewoon mee."

— Paul Noomen, Partner bij Avant groep.

Wekelijks een IT-collega op de vloer

Senior systeembeheerder Richard is wekelijks op locatie bij Avant groep. Daarnaast kan elke medewerker direct schakelen met een teamlid van Informatics. Ons hele team kent Avant, dus de lijntjes zijn kort. We delen dezelfde waarden. Avant is geen stoffig accountantskantoor. Net zoals wij geen typische IT-nerds zijn.

Uitdaging

Een grote IT-verhuizing

In 2021 verhuisde Avant groep naar een nieuw pand. Dat betekende een transformatie van vaste werkplekken naar flexwerken op het eigen kantoor. Collega's konden nu eindelijk samenwerken op dezelfde plek, uitgerust met grote schermen en docking stations. Zo draagt IT bij aan sterker teamwork.

"Twee verhuizingen in drie jaar.
En alles was in een split second geregeld."

— Paul Noomen, Partner bij Avant groep.

Goed plannen, goed uitvoeren

IT-verhuizingen moeten soepel verlopen, zonder downtime voor de klant. Ons motto bij dit soort grote projecten is 'Plan your work, work your plan'. Onze voorbereiding was gronding. Het resultaat? De werkplekken en vergaderruimtes waren binnen een weekend operationeel. Nog voordat de echte verhuizing plaatsvond. .

Bekijk ook onze andere cases:

IT zorgt voor groene groei bij LKP Plants.

Werken in één van de meest
innovatieve kassen van Europa.

Bekijk case

Meer kaas, meer IT bij MAAZ Cheese.

Een snelgroeiend bedrijf vraagt
om naadloze aansluiting van IT.

Bekijk case

Contact

Elke relatie begint
met een ontmoeting

We leren jou en jouw organisatie graag kennen. Bel even!